Firma Ekle Teklif


  Kapat
  Kapat

BBC

Brexit: Moody's İngiltere'nin kredi notunu düşürdü

İngiltere'nin AB'den çıkma kararı almasının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin kredi notunu düşürüp 'negatif'e çekti.

Brexit: Ekonomide 'şok senaryosu' devrede

AB referandumunda çıkan ayrılık kararının ardından İngiltere ülke ekonomisinde durgunluk beklentileri ilk işaretlerini Sterlin'deki satış dalgasıyla gösterdi. Hazine referandum öncesi 'Brexit şok senaryosunu tetikler' demişti.

Soros: AB'den çıkmak İngiliz halkını yoksullaştırır

ABD'li milyarder yatırımcı George Soros, Guardian gazetesine yazdığı makalede İngiltere'nin AB'den çıkması durumunda Sterlin'in değerinin düşeceğini ve halkın yoksullaşacağını belirtti.

PayPal Türkiye'den çıkınca Bitcoin'e 'ilgi arttı'

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal'ın, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasından bu yana Türkiye'de sanal para olarak bilinen Bitcoin aracılığıyla yapılan ödemelerin hacminde artış yaşandığı belirtildi.

Diyarbakır esnafı: Günü kurtarıyoruz

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde çatışmalar sonlandı, sokağa çıkma yasağı kalktı. Ancak hem mahalle esnafı, hem de Diyarbakır'daki iş çevreleri kentin ekonomisinin en az 5 yıl geriye gittiğini söylüyor.

Suudi Arabistan'dan Uber'e 3,5 milyar dolarlık yatırım

Suudi Arabistan'ın kamu yatırım fonu, internet üzerinden taksi hizmeti veren Uber şirketine 3,5 milyar dolar yatırım yapacak. Suudi Arabistan kamu yatırım fonu Genel Müdürü Yasir El-Rumayyan da Uber'in yönetim kurulunda yer alacak.

PayPal Türkiye'den çekildi

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Şirket kararına gerekçe olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na yaptığı lisans başvurusunun reddini gösterdi.

Petrolün varili bu yıl ilk kez 50 doları aştı

Petrolün varili 2016'da ilk kez 50 doların üzerine çıktı. Brent ham petrolü Asya piyasalarında 50 dolardan işlem gördü.

Saatler süren toplantıda Yunanistan istediğini aldı

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'deki toplantısından Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılması kararı çıktı.

Apple'dan Çin'de taksi şirketine 1 milyar dolar yatırım

Apple Çin'de internet üzerinden hizmet veren taksi şirketi Didi Chuxing'e 1 milyar dolar tutarında yatırım yaptı.

Suudi petrol devi 'Petrol üretimi artacak' dedi, petrol düşüşe geçti

Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Suudi Arabistan devletine ait Aramco'nun icra kurulu başkanı Amin Nasır, bu yıl üretimi artıracaklarını söyledi. Açıklamanın ardından petrol fiyatları küresel piyasalarda düşüşe geçti.

AB'den Atina'ya: 2018'e kadar kemer sıkın borcu hafifletelim

Yunanistan acil gündemiyle toplanan Euro Bölgesi maliye bakanları ve IMF, Atina hükümetinin mevcut kurtarma paketi kapsamında öngörülen kemer sıkma tedbirlerinin hepsini hayata geçirmesi halinde 2018'de borç geri ödeme şartlarını gevşetmeyi önerdi.

S&P: Mülteciler Türkiye'de büyümeye olumlu katkı yapıyor

Kredi değerlendirme kuruluşu Standard & Poor's'a göre, mülteci krizi Türkiye'nin büyümesine yardımcı oluyor. Ancak kuruluş büyümenin tüketim odaklı olduğuna dikkat çekiyor.

AB'nin gündemi yeniden Yunanistan krizi

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün yapacakları olağanüstü toplantıda Yunanistan'ın ek mali destek almak için ülkedeki büyük sokak gösterilerine ve genel greve rağmen hazırladığı kemer sıkma paketini görüşecek.

Panama Belgeleri'nin kaynağı suskunluğunu bozdu

Panama Belgeleri'nin sızdırılmasının arkasındaki kaynak ilk kez konuştu ve dokunulmazlık zırhı şartıyla savcılara yardım edebileceğini söyledi.

Davutoğlu'nun ayrılık konuşmasıyla Dolar/TL tahminleri yükseldi

Davutoğlu'nun görevden ayrılacağını açıklamasıyla Türkiye'nin aylar sürecek bir siyasi belirsizlik dönemine girdiğini söyleyen yatırım bankaları, TL ve Türk tahvilleri için 'Sat' tavsiyesi vermeye başladı. Yıl sonu için Dolar/TL tahminleri 3,20.

Airbnb 'konaklamanın ötesine' göz dikti

Konaklama listeleme hizmeti veren Airbnb şirketi başka iş alanlarına gireceğini açıkladı. Şirket ev sahibinin, misafirine hayatına katılma fırsatı vereceği etkinlikler planlıyor.

Piyasa Ankara'daki krizi 'dönüm noktası' olarak görüyor

Davutoğlu ile Erdoğan arasında yaşanan görüş ayrılıklarıyla Davutoğlu'nun görevi bırakma noktasına gelmesi, yatırımcılar tarafından geçici bir siyasi krizdense, ekonomi yönetiminin gidişatını değiştirebilecek bir dönüm noktası olarak algılanıyor.

500 euroluk banknotlar artık basılmayacak

Avrupa Merkez Bankası yasadışı faaliyetlerde kullanılabileceği kaygıları nedeniyle artık 500 euroluk banknotlar basılmayacağını duyurdu. Karar Avrupa Birliği Komisyonu'nun banknotların nasıl kullanıldığıyla ilgili soruşturmasının ardından alındı.

Apple Çin'de iphone ismini paylaşmak zorunda kalacak

Amerikan teknoloji devi Apple Çin'de devam eden marka ismi davasını kaybetti. Şirket, iPhone ismini aynı ad altında deri ürünleri satan bir firmayla paylaşmak zorunda kalacak.

NTV

Stor perdede KDV yüzde 8'e indirildi

Evlerde kullanımı her geçen gün yaygınlaşan stor perdelerdeki KDV belirsizliği giderilerek, mekanizma ile çalışan sistem perdelerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı normal perdeler gibi yüzde 8 olarak düzenlendi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin "BB" olan uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun ve “negatif” not görünümünün teyid edildiği belirtildi.

Ukrayna 38 ton domatesi geri gönderdi

Ukrayna, Türkiye'den getirilen 38 ton domatesin 'sağlığa zararlı madde içerdiği' gerekçesiyle iade etti.

Kurumsal yatırımcıların yüzde 22’si çoktan kripto para piyasasına girdi

Fon yönetimi şirketi Fidelity, kurumsal yatırımcıların yüzde 22’sinin şimdiden Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yaptığını bildirdi.

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi 73 milyar dolar

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi 26 Nisan itibarıyla 73,28 milyar dolara geriledi.

Otomotiv pazarı nisanda yüzde 56 daraldı

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı Nisan'da yüzde 56 gerilerken; daralma ocak-nisan döneminde ise yüzde 48 olarak gerçekleşti.

‘Hem anne hem babadan yetim aylığı’na onay

Yargıtay, mahkemenin "SGK’nın anne ve babasından ayrı ayrı yetim aylığı alan bir kadının maaşından birini kesemeyeceği" yönündeki kararını onadı.

SON DAKİKA: Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması

SON DAKİKA HABERİ... Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Gelişmeler, yaz aylarında özellikle gıdada sağlanacak düşüşle, hedeflerimizi tutturacağımızı gösteriyor" dedi.

Yemek kartıyla 10 milyar lira harcadık

Türkiye'nin 27 yıl önce ilk olarak yemek kuponu olarak tanıştığı ve bugün yaklaşık 3 milyon kişinin kullandığı yemek kartı ile yılda 10 milyar liralık harcama yapıldığı belirtiliyor.

İstanbul Havalimanı'nı nisanda 4 milyondan fazla yolcu kullandı

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na gerçekleşen ve "büyük göç" olarak adlandırılan taşınmanın ardından İstanbul Havalimanı, nisan ayında 4 milyon 113 bin 956 yolcuya hizmet verdi.

Geri Sayım 3 Mayıs 2019

Geri Sayım'da Berfu Güven ve Gökay Otyam, güne damgasını vuracak gelişmelere mercek tutuyor, manşetleri ve ekonomi basınını analiz ediyor, dünya piyasalarına yakından bakıyor.

BMC'den askeri sürücüsüz araç (Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları)

Türk savunma sanayisi tarafından güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan milli insansız hava araçlarına tam otonom görev yapan zırhlı kara araçları eklenecek.

Ramazan kolileri hazır (En ucuzu 38, en pahalısı 120 lira)

Mağazalarda, marketlerde ramazan hareketliliği var. Çeşit çeşit ramazan paketlerini tek tek hazırlayıp koliliyorlar. Peki bu yıl satışa çıkan ramazan kolilerinin içinde neler var ve fiyatları neler?

SON DAKİKA: Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

SON DAKİKA HABERİ: Nisan ayında TÜFE yüzde 1,69 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 19,50'ye geriledi. Nisan ayının zam şampiyonu yüzde 31,90'lık artışla limon olurken, kuru soğanda artış yüzde 31,55 olarak gerçekleşti.

Trump'ın Fed adayı Moore süreçten çekildi

ABD Başkanı Trump'ın Fed üyeliğine aday göstermeyi planladığı Stephen Moore süreçten çekildi.

Yağlık ayçiçeği tohumu ithalatına sıfır gümrüklü tarife

Yağlık ayçiçeği tohumu ithalatına 30 Haziran'a kadar geçerli 100,000 ton sıfır gümrük vergili tarife kontenjanı tanımlandı.

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 3 Mayıs 2019 anlık ve güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 3 Mayıs 2019 anlık ve güncel altın kuru fiyatları...

Dolar kuru bugün ne kadar? (3 Mayıs 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Süper Loto Çekiliş Sonuçları Açıklandı! 2 Mayıs Milli Piyango Süper Loto Bilet Sorgulama

Süper Loto Çekiliş Sonuçları Açıklandı! 2 Mayıs Milli Piyango Süper Loto Bilet Sorgulama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı projesinin Bosna Hersek'e intikali için her türlü desteği vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İşte Türkiye'nin en rekabetçi ili

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) tarafından hazırlanan 'İllerararası Rekabetçilik Endeksi'nin son 5 yıllık dönemi kapsayan sonuçları açıklandı. 81 ili yaşam, eğitim, yatırım, altyapı, hizmet, ulaşım, güvenlik gibi 85 ayrı başlıkta tek tek analiz eden araştırma genel endeks sonuçlarına göre, listenin zirvesi son 5 yılda değişmedi. İstanbul, Türkiye'nin en rekabetçi ili olurken, İstanbul'u sırasıyla Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Antalya ve Konya izledi. 5 dönem boyunca çekim gücünü artırarak rekabetçiliğini güçlendiren illerden Yalova, listenin 9'uncu sırasında yer aldı. En üretken iller arasında yer alan Sakarya ise Türkiye'nin en rekabetçi 10'uncu ili oldu. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası altın swap işlemlerine başlayacak

Türk lirası karşılığı swap piyasasında işlemler 6 Mayıs'ta başlayacak.

TBMM Başkanı Şentop'tan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na tepki

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun kendisini karşılamaması nedeniyle TOBB 75. Genel Kurulu'na katılmayan TBMM Başkanı Şentop, ''Mesele şahsım değil Meclis'in saygınlığıdır" dedi.

Mesai saatine trafik ayarı

Özellikle büyük kentlerin en önemli sorunları arasında olan trafik yoğunluğunu azaltabilmek için yeni adımlar gündemde. Bu amaçla mesai saatlerinde değişikliğin de önü açıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, kent genelinde yoğun trafik sıkışıklığının yaşandığı saatlerde, işe başlama ve bitiş saatleri yeniden planlanabilecek. Mesai saatleriyle ilgili değişikliklerde trafiği rahatlatmak, enerji ve zaman tasarrufu sağlamak temel amaç olacak ve kurum ve kuruluşlardan da olumlu görüş alınacak. Bu kapsamda, esnek çalışma ve işkoluna göre uzaktan yani evden çalışma imkanları da değerlendirilecek.<br /><br />İLGİLİ HABER: Türkiye haftalık mesaide lider (Çok çalışıyor az kazanıyoruz)

Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Mayıs 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango için devlerle masada

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, Milli Piyango'nun 10 yıllık işletme hakkı için dünya devleriyle görüştüklerini ve büyük ilgi olduğunu söyledi.

Süresiz nafakaya süreli çözüm (Nafaka Çalıştayı)

Boşanma davalarında en çok karşılaşılan sorun nafaka. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın Çalıştayı'nda "Evlilik süresine göre nafakanın belirlenmesi" sonucu çıktı. Bazı hukukçular göre ise, nafakanın belirli bir süre de sabitlenmesi gerekli. İşte ayrıntılar...

Ramazan bütçesi

11 ayın sultanı Ramazan'a 4 gün kaldı. Gelin maneviyatı büyütelim, bolluk ve bereketimizi artıralım, paylaşalım. Bu ay boyunca her hafta Ramazan yazı dizisiyle karşınızda olacağım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkiye ittifakı' açıklaması

TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. İşte onun için 'Türkiye ittifakı' dedik, onun için Cumhur İttifakı dedik. Bazıları hemen söyleme amacımızın ne olduğu gayet açık olan Türkiye ittifakı ifademizi, Cumhur İttifakı'nın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü'' ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasının sonunda hububat alım fiyatlarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Euronews

Business Line: Büyük verinin geleceği, Game of Thrones'un finali ve Amerika'nın Küba'ya yaptırımları

Dünyanın dört bir yanından iş ve yatırım hikayelerinin ele alındığı küresel iş barometresi Business Line programında bu ay Amerika Birleşik Devletleri'nin Küba'ya yaptırımları, final yapan Game of Thrones dizisi ve 'büyük veri'nin geleceği konuları yer alıyor.

Dünyanın en prestijli okulları Dubai'de şube açıyor

Dünyanın önde gelen uluslararası okul ve yükseköğretim kurumlarının şube açtığı Dubai, birinci sınıf eğitim veren bir kent olma yolunda da hızla ilerliyor

BDDK'dan döviz hamlesi: 100 bin dolar alımı bir gün valörlü olacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara gönderdiği talimatla, 21 Mayıs’tan itibaren 100 bin dolar ve fazlası döviz alımında paranın ilgilinin hesabına bir gün valörlü olarak geçeceğini bildirdi.

Avrupa Komisyonu'ndan banka devlerine 1 milyar euronun üzerinde ceza

Avrupa Komisyonu'ndan banka devlerine 1 milyar euronun üzerinde ceza

Türkiye İstatistik Kurumu: Türkiye'nin yüzde 14,7'si işsiz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde geçen yılın aynı dönemine göre işsizlik oranı 4,1 puanlık artış ile yüzde 14,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişi oldu.

Kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

Kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu 'BB' olarak, not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti..

Tesla hisse satarak 2,5 milyar Dolarlık fon toplayacak

Tesla, 650 milyon Doları yeni öz kaynak, 1,35 milyar doları da dönüştürülebilir tahvil olmak üzere toplamda 2 milyar Dolarlık fon toplamayı hedeflediğini duyurdu. Şirketin tepe yöneticisi (CEO) Elon Musk, kendi parasıyla 10 milyon Dolarlık hisse satın alacağını açıkladı.

Business Line: Uzay turizmi, Avrupa ve ABD arasındaki ticaret savaşı ve Lynx Yaratıcılık Festivali

Dünyanın dört bir yanından iş ve yatırım hikayelerinin ele alındığı küresel iş barometresi Business Line programında bu ay uzay turizminde son durum, Dubai Lynx Uluslararası Yaratıcılık Festivali ve Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki yeni ticaret savaşı konuları yer alıyor

Dubai'de küçüklere sağlıklı yaşam kültürü vaad eden spor akademileri revaçta

Dubai'de küçük yaştan sağlıklı yaşam kültürü vaad eden spor akademileri revaçta

Türkiye’de istihdamdaki düşüş kadınları vurdu: Kadın işsizlerin sayısı 3 milyonu aşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) çalışma hayatıyla ilgili verileri, son dönemde istihdamın kaybedeninin yine kadınlar olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Belçika: Çinli teknoloji devi Huawei'nin cihazlarında casus yazılım bulamadık

Belçika'nın merkezi siber güvenlik birimleri Huawei yazılımlarında risk taşıyan hiçbir kodlamaya rastlamadıklarını açıkladı.

IMF Avrupa Direktörü: Türkiye ile görüşme yok, merkez bankası tam bağımsız olmalı

luslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Direktörü Poul Thomsen, Türkiye'nin önündeki zorlukları aşması için yapması gereken ilk şeyin merkez bankasının tam bağımsızlığını sağlamak olduğunu belirtti

Türkiye: İşsiz ordusu 1 milyon 260 bin kişi arttı, işsizlik yüzde 14,7'ye yükseldi

Türkiye'de işsizlik oranı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 3,9 puan artarak yüzde 14,7'ye yükseldi. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 1 milyon 259 bin kişilik artışla 4 milyon 668 bin kişi olarak kayıtlara geçti

Swap hamlesi işe yaramadı Dolar, Euro yükseldi borsa düştü

Dolar haftanın son işlem gününde hızlı bir yükselişle 5,80 seviyesini gördükten sonra kapanış saatlerine doğru biraz gerileyerek 5,76 düzeyine indi. Euro da yüzde 1'in üzerinde artışla 6,5 liranın üzerine çıktı

Renault ve Nissan'ın eski patronu Ghosn'un tutukluluk süresi uzatıldı

Japonya'da tahliye edildikten sonra geçtiğimiz hafta tekrar tutuklanan Renault ve Nissan'ın eski tepe yöneticisi Carlos Ghosn'un tutukluk süresi 22 Nisan'a kadar uzatıldı

Cari açık şubat ayında 718 milyon dolar oldu

Cari işlemler hesabı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 3 milyar 776 milyon dolar azalarak 718 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari açık 17 milyar 44 milyon dolar oldu

Video | Prof. Dr. Yalçın Karatepe yorumladı: Yapısal dönüşüm adımları etkili olacak mı?

Video | Prof. Dr. Yalçın Karatepe yorumladı

Bakan Albayrak reform paketini açıkladı: Kamu bankalarına kaynak, özel bankalara bilanço temizliği

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019&quot;u düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı

Gümrüksüz kuru soğan ithalatının süresi uzatıldı

Kuru soğan ithalatında &quot;sıfır gümrük vergisi&quot; uygulaması 30 Nisan'a kadar uzatıldı

Denizbank Emirates NBD'ye satıldı; Körfez sermayesi başka hangi Türk bankalarına yatırım yaptı?

Denizbank'ın ana sermayedarı Sberbank, banka hisselerinin yüzde 99,85'ini Emirates'e satmak için anlaştı. Devir işleminin yılın ikinci çeyreğinin sonunda tamamlanması bekleniyor

Emlak fuarı MIPIM, Tesla şirketinin geleceği ve Forbes Dünya Milyarderler Listesi

Cannes şehri her sene uluslararası yatırım ve gayrimenkul fuarı MIPIM'e ev sahipliği yapıyor. ABD merkezli elektrikli araba üreticisi Tesla, mağazalarını kapatma kararından vazgeçerek, araba fiyatlarını yüzde 3 artıracağını duyurdu. Forbes, Dünya Milyarderleri Listesi'ni açıkladı

Katar Havayolları büyük kazalara rağmen Boeing’e sahip çıktı

Etiyopya'da 157 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan uçak kazası sonrası birçok ülke Boeing 737 MAX tipi uçakların uçuşlarını durdururken Katar Havayolları Boeing’e destek verdi.

Türkiye’de en düşük işsizlik oranı güvenlik, hukuk ve veterinerlikte

Türkiye’de mezun olunan alana göre en düşük işsizlik oranı güvenlik hizmetleri, hukuk ve veterinerlikte çıktı. En yüksek işsizlik oranı sosyal hizmetler ve gazetecilikte tespit edildi. TÜİK verilerine göre 2018’de işsizlik oranı ise yüzde 11 oldu.

Merkez Bankası: Rezervlerde yaşanan dalgalanmalar dönemsel unsurlardan kaynaklanıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, &quot;Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl finansal piyasalarda yaşanan oynaklıklar sonrasında rezervlerde artış trendi gözlenmiştir.&quot; denildi

Video | Yalçın Karatepe yorumladı: Türk Lirası'ndaki kaybın sebepleri neler?

Türk Lirası'ndaki ayrışmanın Türkiye ekonomisindeki kırılganlıkların bir göstergesi olduğunu belirten Prof. Dr. Yalçın Karatepe ekonomi yönetiminin temel sorunları ele almak yerine palyatif çözüm yollarına başvurmasının bu kayıpların daha da sürebileceği sinyalini verdiğini ifade etti

Döviz mevduat faizindeki kesinti oranı artırıldı

Bir yıla kadar vadeli döviz tevdiat hesaplarından elde edilen faize uygulanan kesinti oranı yüzde 20'ye, bir yıldan uzun vadelilerde ise yüzde 18'e yükseltildi

Fed 2019'da faiz artışı olmayacak dedi dolar düştü

Amerikan Merkez Bankası Federal Reserve gösterge faizlerde değişikliğe gitmezken daha önce 2019 yılı için öngörülen artışlardan da vazgeçildiğini duyurdu

Atlantik'te batan kargo gemisinde sayılı üretilen Porschelar da varmış

Fransa'nın Atlantik açıklarında batan bir İtalyan kargo gemisindeki 2 bin otomobilin arasında ender üretilen Porsche modelleri de olduğu ortaya çıktı

Lüks turizmin adresi Dubai'de orta sınıf oteller yükselişte

Dünyanın en önemli turizm adreslerinden Dubai, her bütçeye uygun otelleriyle orta sınıfın da gözdesi haline geliyor

Fiat-Chrysler ABD ve Kanada'da 965 bin aracı geri çağırıyor

Fiat-Chrysler ABD ve Kanada'da 965 bin aracı geri çağırıyor

Volkswagen 2023'e kadar 5 bin ila 7 bin kişinin işine son verecek

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerden Volkswagen Grubu, 2023 yılına kadar 5 bin ila 7 bin kişinin işten çıkarılacağını açıkladı

Volkswagen elektrikte hedef büyüttü: 70 yeni model, 22 milyon araç

Volkswagen 10 yıl içerisinde 22 milyon elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Daha önceki açıklamalarında Alman üretici bu hedefin 15 milyon civarında olacağını belirtiyordu

Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 2007 seviyesine geriledi

Türkiye'nin büyüme rakamlarıyla birlikte açıklanan kişi başına düşen milli gelir verileri de 2018 yılında dolar cinsinden 2007 yılının gerisine düştü

Huawei cep telefonu firması ABD'yi mahkemeye verdi

Çinli cep telefonu firması Huawei, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) bu ülkedeki ticari faaliyetlerini sınırlayan yasanın anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtı.

Bildiğiniz sosyal medyayı unutun: Mahremiyet merkezli yeni bir dünya geliyor

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg önümüzdeki yıllarda sosyal medyanın bugünkünden çok daha farklı olacağını açıkladı. Facebook'un CEO'su Zuckerberg, firmanın yeni dönemde &quot;özel hayatın mahremiyeti&quot; ilkesine odaklanan bir vizyonla hareket edeceğini duyurdu.

Avrupa Merkez Bankası: Avrupa ekonomisindeki durgunluk tahminlerden daha uzun ve daha derin olacak

Avrupa Merkez Bankası'nın açıklamalarına göre Avrupa ekonomisindeki durgunluk düşünülenden daha uzun ve daha derin olacak. AMB 2019, 2020 ve 2021 öngörülerini düşürdü.

Video: Pininfarina Battista: Dünyanın en hızlı arabalarından biri ve tamamen elektrikli

Automobili Pininfarina dünyanın ilk elektrikli yüksek performans otomobili olduğunu belirttiği Battista'yı Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttı

ABD'nin dış ticaret açığı son on yılın zirvesini gördü

Amerika Birleşik Devletleri'nin dış ticaret açığı 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 12,5 artarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Çin savunma bütçesini açıkladı: 177 milyar dolar

Çin Halk Cumhuriyeti savunmaya ayrılan bütçeyi, yıllık ekonomik büyüme oranının üzerinde tutarak yüzde 7,5 artıracağını duyurdu. Yıllık büyüme hedefi yüzde 6,5 olan Çin, 2019 yılı için savunmaya 177,49 milyar dolar ayıracak.

Türkiye'de enflasyon şubat ayında da yükseldi; yıllık bazda yüzde 19,76 oldu

TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, şubat ayında yüzde 0,16 artarken, yıllık bazda yüzde 19,67 oldu.

Tesla Model 3 internet üzerinden 35 bin dolara satışa çıktı

Tesla'nın orta sınıfı hedefleyen elektrikli aracı Model 3 uzun bir gecikmenin ardından internet üzerinden satışa sunuldu

Exxon Katarlı ortağıyla Kıbrıs açıklarında yeni bir doğal gaz rezervi buldu

Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında doğal gaz ve petrol aramalarını sürdüren ABD'li ExxonMobil, Katarlı ortağı Qatar Petroleum'la birlikte 5 ila 8 trilyon metreküplük dev bir doğal gaz rezervi tespit ettiğini açıkladı.

Fransız PSA Grubu'ndan rekor satış geliri

Bünyesinde Peugeot, Citroen ve Opel-Vauxhall'u bulunduran PSA Grubu'nun satış geliri 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 19 artarak 74,03 milyar euro ile rekor kırdı

Tesla CEO'su Elon Musk attığı tweet nedeniyle 2. kez yargılanacak

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) sosyal haberleşme ağı Twitter üzerinden attığı mesaj nedeniyle elektrikli otomobil devi Tesla'nın tepe yöneticisi (CEO) Elon Musk'a yeniden dava açmaya hazırlanıyor.

Dünya Hükümet Zirvesi'nde Will.I.am, yapay zekalı kişisel asistanı Omega'yı tanıttı

Dünya liderleri ve öncü şirketler Dubai'deki 7'inci Dünya Hükümet Zirvesi'nde buluştu. Gündemdeki konular dijital ekonomi, yapay zeka ve ticari savaşlar oldu

Trump'ın tweeti sonrası petrol fiyatları geriledi

Petrol fiyatları Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya paylaşımı sonrası yüzde ikinin üzerinde geriledi

Akıllı telefon üretiminde düşüş gözlemleniyor

Son beş yıldır her yılın ilk çeyreğinde akıllı telefonların üretiminde düşüş gözlemleniyor.

Kuzey İrlanda dik tasarımlı plastik banknotları piyasaya sürüyor

Kuzey İrlanda merkezli Ulster bank polimer tabanlı ve dik tasarımlı 5 ve 10 sterlinlik banknotlarını tanıttı

Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan Dubai'de iş kurmak avantajlı mı?

Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan Dubai, küresel iş dünyasının merkezlerinden biri haline geldi. Kent dünyanın dört bir yanındaki yöneticileri buluşturan zirve, konferans ve fuarlara ev sahipliği yapıyor. Peki Dubai'de ticaret yapmak, şirket kurmak ne kadar avantajlı?

Merkez Bankası rezervi geçen hafta 278 milyon dolar azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, geçen hafta 278 milyon dolar azalarak 98 milyar 553 milyon dolara indi.

BloombergHT

Ankara Belediye Başkanı Yavaş araç ve ihale genelgesi yayımladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına ilişkin iki genelge yayımladı

Fındık üretiminde hedef 1 milyon ton

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Fındık üretimini orta vadede 1 milyon ton ortalamaya yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için yeni fındık bahçeleri, özellikle bozulmuş orman alanlarına kurulacak" dedi

Hangi yatırım aracı ne kazandırdı?

Bu hafta Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 0,83 azalış kaydetti, 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,52, euro/TL yüzde 0,56, dolar/TL yüzde 0,46 değer kazandı

UEFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber

UEFA, Galatasaray'ın Finansal Fair Play için 2018-2019 sezonu anlaşma şartlarına uyduğunu, Fenerbahçe'nin ise Mayıs 2016'da imzalanan anlaşma şartlarına uymadığı için bir üst kurula sevk edildiğini açıkladı

Trump, Ortadoğu'ya ilave bin 500 asker kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'ya yaklaşık bin 500 ilave asker gönderilmesini onayladığını ve bu askerlerin "koruma" görevi icra edeceklerini açıkladı

Hazine Bakanlığı'ndan Reuters'in haberine yönelik açıklama

Açıklamada Reuters'le ilgili olarak "Her fırsatta Türkiye ekonomisinin imajını zedeleme ve güveni sarsma gibi amaçlarla kasıtlı bir ajanda yürüten ilgili haber ajansının tutumu, tarafsız yayıncılık ilkeleriyle örtüşmemektedir" ifadeleri kullanıldı

Piyasalarda gün sonu

BIST 100 endeksi, 1.476,13 puan artışla 86.072,28 puandan kapandı, altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,57 azalışla 250 bin 450 lira oldu

Borsa günü yüzde 1,74 yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,74 değer kazancıyla 86.072,28 puandan tamamladı

İngiltere'de liderlik yarışı başladı

İktidardaki Muhafazakar Partinin yeni liderini temmuz ayı sonundan önce seçmesi bekleniyor

Kapalıçarşı'da altının kapanış fiyatları (24.05.2019)

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,14 azalışla 250,50 liradan tamamladı

ABD'de endeksler yükselişle açıldı

ABD'de endeksler güne yükselişle başladı

Theresa May Brexit'e kurban giden ikinci İngiliz başbakan oldu

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit referandumunun ardından istifa eden David Cameron'dan sonra Brexit sürecinin kurbanı olan ikinci başbakan oldu

MÜSİAD/Kaan: İVME Paketi, milli tekno-ekonomi politikasını belirlemede önemli rol oynacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan İVME Finansman Paketi'ne ilişkin, "Paketin, milli tekno-ekonomi politikasını belirlemede önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı

Erdoğan: Bu işi hırsızlara bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlere dair "Bu sandığın hakkını vereceğiz. İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız." yorumunu yaptı

DEİK Bşk. Olpak: İVME Finansman Paketi üreticiye can suyu olacak

DEİK Başkanı Nail Olpak, İVME Finansman Paketi'nin üretim atağında etkin rol oynayacak firmaların ihtiyaç duyduğu finansman açısından bir nevi can suyu olacağını söyledi

Huawei: Şartlar elverdiği sürece ABD şirketleri ile ticaretimizi sürdüreceğiz

Huawei Kurucusu Ren Zhengfei, "İlişkiler, ABD hükümetinden gelen bir kâğıt parçası tarafından yok edilmeyecek kadar değerli. Şartlar elverdiği sürece, ABD şirketleri ile ticaretimizi sürdüreceğiz" dedi

ABD'de dayanıklı mal siparişleri Nisan'da %2.1 düştü

ABD'de dayanıklı mal siparişleri Nisan'da %2.1 düştü

May'in istifa kararına tepkiler

AB Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva "(İngiltere Başbakanı Theresa May'in istifası) Ayrılık anlaşmasına ilişkin pozisyonumuzda değişiklik bulunmuyor" dedi

Sterlin May'in istifası sonrası yükseldi

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in istifa açıklaması sonrası dolar karşısında 1.27'yi aştı

Spot piyasada elektrik fiyatları (24.05.2019)

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 304 lira 5 kuruş, en düşük 1 lira olarak belirlendi